Flg oss p

Erik Blindheim Andersen

SONY DSC

 

Hvem er Erik ?

 

Erik er utdannet på Instituttet for Markedsføring IFM ved NHH. All utdannelse etter videregående er gjort på kveldstid og han var ikke ferdig før han var 32 år. Han begynte i reklamebransjen som mørkeromsarbeider og pasteup da han var 16 år. Før han fylte 18, var han medgrunder av sitt eget reklamebyrå.

Erik har arbeidet som Art Director, tekstforfatter, konsulent, byråleder i reklamebyråbransjen, avbrutt av ett par år, da han arbeidet som

markedssjef i Investa Kløversundt konsernet, Notar Tromsø og kreativ konsulent i eiendomsmeglerbyrået Lazer Reklame og produksjonsbyrået Oktan i Bergen.

Som reklameutformer er Erik blant annet premiert med gull, sølv og diplomer for reklame, radioreklame, direct marketing i Årets Utvalgte, Golden Carrier Pigeon i EDMA og Ecco Awards.

Foruten å ha vært grunder og medgrunder i en rekke bedrifter innen reklamebransjen, var han allerede fra midten av 80-tallet engasjert i nær-TV, nærradio, lydstudio, forlagsvirksomhet og produksjonsselskap for reklamefilm.

I 1995 var byrået han arbeidet i, et av de første reklamebyråene – om ikke det første – som solgte hjemmesider på wordwideweb.

Erik var byråleder, innholdsprodusent og deltok som «programmerer».

I 1988 var Erik primus motor i etableringen av det som i dag er Kreativ Høyskole i Bergen. Han arbeidet som foreleser på kveldstid og ett år underviste han i alle fagene.

Reklame og markedsføring er ikke bare en jobb, han kaller det en hobby som svirrer i hodet hele tiden.

En annen av Eriks hobbyer er astrologi. Blant hans meritter her, er boken «Du og planetene» som ble solgt i et opplag på 9.500, og utvikling av et astrologisk dataprogram.

Erik har også laget spillereglene og designet på fire brettspill som i Skandinavia er solgt i opplag på mer enn 500.000.

RødeKorsspillet «Fare på Ferde»

Forsikringsspillet «Verdier på Spill»

Bankspillet » Økonomilotto»

VG Spillet

 

Hva kan Erik gjøre for deg?

 

Erik kan hjelpe deg med det meste innen tradisjonell reklame, strategi og konseptutvikling. I de siste årene har mer enn halvparten av arbeidet vært for oppdragsgivere som ønsker å utvikle forretningen sin på sosiale og digitale medier. Men, han arbeider også innen tradisjonell reklame. Lang erfaring som ghostwriter av foredrag og artikler, sparringspartner på innhold og gjennomføring av «kick off» er også kunnskap han han tilbyr kundene sine.

 

Hvilke kunder har dratt fordel av Eriks tjenester?

 

Med sine mer enn 40 år i reklamebransjen, har Erik arbeidet med flere av Norges største bedrifter og faktisk også en av verden største merkevareleverandører innen drikke. Noen av disse arbeider han fortsatt for.

Innen bank, kort, forsikring og finansnæringen, har Erik arbeidet med DnB, Nevi som ble til DnB Finans, Nordea, Sparebanken Vest, Sparebank1 gruppen, Terra Gruppen, Handelsbanken, Blodbanken :-) Sparebankforeningen, Sparebank kort, EnterCard, Diners Club, MasterCard, Visa, Vesta Gruppen som i dag heter Tryg, Hafnia i Danmark, Fenja i Finland og Scandia i Sverige.

Eiendomsmeglerbransjen; DnB Eiendomsmegling, Postbanken Eiendomsmegling, Kbank eiendom, Notar i Norge, Danmark, Sverige, Italia, Spania og Tyrkia, Garanti, Eiendomsmegler Vest, Kaland og Partners, samt Privatmegleren.

Avisbransjen; Morgenavisen, Bergensavisen, Bergens Tidende, Dagbladet Trømsø, VG, Bergenssamkjøringen og Høyresamkjøringen.

Tekstil og bekledning; Kløverhuset og Sundt varehus i Bergen, Trondheim og på Svalbard. Bik Bok. Sverre W Monsen, Kløverhuset Leveranse, Sunde konfeksjon. Prima Tekstil, Reflex, Coca Cola Clothing, Coca Cola promotion i Europa og Atlanta.

Revisjon, Regnskap og Formuesforvaltning; Price Waterhouse Coopers, Accon, Inkassopartner

Møbler; KIM, Ekornes, Bahus, Blindheim møbelfabrikk, Europamøbler.

Matvarer, Grossister og kjeder; Univest, Fokus, OK, Nye Fosse, Prima mat, Lido, Saga

Hotell; De historiske hotell

Bevertning; Wesselstuen, Dickens, Holbergstuen, Lido kafedrift

Offshore; Statoil, KTV

Annet; Norsk Saltcompagni / Rieber salt. GC Rieber, Rieber sko, Skinn Shop, SkoFunn, Håland Sko, City Sko

Styrerepresentasjon; Det Glade Bergen, Kløver Sundt Varehus, Sundt Over Seas, Sundt Svalbard, Prima Tekstil, Prima Mat, Lido Kafedrift, Reflex, Accon Regnskap, RTV, P3 Radio, Scoop gruppen, Artic Delight, Lemon Products, ABC Nett, BBE Reklamebyrå og Planet Earth

Henvendelse